ua en ru

Фірташ і Льовочкін програли боротьбу за ПР Колеснікову, - експерт

Так звана "Група РУЕ" програла внутрішньопартійну боротьбу за Партію Регіонів іншій групі, очолюваній Борисом Колесніковим, Олександром Вілкулом та Олександром Єфремовим. Про це на своїй сторінці в Facebook написав головний редактор Еспресо.TV Вадим Денисенко.

Сергію Тігіпку доведеться покинути партію і стати фронтменом нового політичного проекту. Такі висновки з вчорашнього з'їзду ПР зробив журналіст.

За його словами, маневри, які робив Тігіпко напередодні з'їзду, створили інтригу, але не дали бажаного результату.

"Тігіпко де-факто почав свою міні-кампанію на пост голови Партії регіонів і за право стати кандидатом від ПР на найближчих виборах президента. Фіналом цієї інтриги мав стати з'їзд партії, на якому Тігіпко планував переконати частину тих, хто вагався і схилити чашу терезів в свою сторону. Однак, такий досвідчений апаратник як Тігіпко і його політичний партнер Сергій Льовочкін, станом на зараз, ці праймеріз програли", - пише Денисенко.

Тігіпко доведеться залишити Партію регіонів, вважає експерт.

"35 голосів делегатів за Тігіпка проти 315-ти за Добкіна означає безперспективність членства Тігіпко в ПР", - пише він, додаючи , що "за Тігіпком піде і Юрій Бойко, який поки ще становить в ПР ту ж групу впливу, що і Тігіпко - групу РУЕ", - зазначив журналіст.

На думку експерта, Тігіпко під силу стати "фронтменом якогось нового політичного проекту".

Денисенко вважає, що новим "сірим кардиналом ПР "стане Борис Колесніков, який, за інформацією експерта, на закритій частині з'їзду був одноголосно обраний секретарем президії партії.

"Враховуючи, що ПР змінила форму управління на колективну, і управляти партією тепер буде такий орган як Президія, нова позиція Колесникова дозволяє стверджувати, що він тепер є фактичним розпорядником ПР. Хоча, все ж, баланси в президії ПР вибудувані, і одноосібним лідером назвати Колесникова буде перебільшенням", - підкреслив Денисенко.