ua en ru

Фірсов анонсував створення нової партії, в яку можуть увійти Чумак і Найєм

Фірсов анонсував створення нової партії, в яку можуть увійти Чумак і Найєм Фото: екс-депутат Єгор Фірсов

Екс-депутат повідомив про плани створення нового політичного руху не лідерського типу

Екс-депутат Єгор Фірсов анонсував створення нового політичного руху. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Дійсно, політична партія або політичні партії потрібні як важливі інституції, також як і потрібен справедливий демократичний суд, прокуратура. І зараз я думаю, потрібно витратити всі сили на створення такої партії, якщо ми хочемо побудувати правильний незалежний парламентаризм", - розповів Фірсов.

Він зазначив, що нова політична сила не буде партій лідерського типу

"Це точно не буде партія якогось лідерського типу, там Єгора Фірсова, або Віктора Чумака, або Мустафи Найєма. Це якась ініціативна група, яка зараз буде розглядати різні варіації", - вважає екс-депутат.


"Головне питання в цих варіаціях, це в першу чергу програма, ми повинні йти з чимось конкретним, що підтримають люди, і у нас є певне бачення це питання. Ми повинні запропонувати абсолютно нові формати фінансування цієї політичної партії, щоб її не фінансували олігархи, а люди, і що б це все було прозоро і публічно. Плюс до всього це повинна бути підтримка в регіонах, ми повинні об'єднати регіональні місцеві еліти, що б це була партія не київського зразка, а був дійсно масивне рух. Тому, я б не назвав це партією, це якесь ініціативне рух", - додав Фірсов.

Нагадаємо, 4 квітня Єгор Фірсов повідомив, що має намір подати позов у Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) щодо позбавлення його депутатського мандата.