ua en ru

Фінська Nokia подала заявку на делістинг акцій з Фондової біржі Франкфурта

Фінська Nokia ухвалила рішення подати документи для делістингу акцій з Фондової біржі Франкфурта у зв'язку з скоротилися обсяги угод з цінними паперами компанії на торговельному майданчику. Заявка буде розглянута керуючим радою Франкфуртської фондової біржі. У разі задоволення цієї заявки торги акціями Nokia на цьому майданчику будуть припинені у першому півріччі 2012 р. Відповідна інформація міститься в прес-релізі компанії.
Обсяг угод з цінними паперами компанії на біржі Франкфурта знижувався протягом останніх декількох років і зараз досяг рівня, еквівалентного невеликому відсотку від глобального обсягу операцій з цінними паперами Nokia. У 2003 р., 2004 р. і 2007 р. Nokia провела делістинг акцій з торгових майданчиків Лондона, Парижа і Стокгольма відповідно. У разі позитивного рішення керуючої ради Франкфуртської фондової біржі за заявкою Nokia та припинення обігу акцій компанії на провідній торговому майданчику Німеччини, цінні папери Nokia продовжать торгуватися на майданчику Гельсінкі NASDAQ OMX Helsinki Stock Exchange, а також у США на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) у формі американських депозитарних розписок (ADR).
Nokia є одним зі світових лідерів в області мобільних комунікаційних технологій, найбільшим в світі виробником мобільних телефонів. У 2010 р. компанія поставила на ринок 453 млн мобільних пристроїв. Однак в останні роки частка фінської компанії на ринку неухильно знижується, на середину 2011 р. вона склала близько 23%. Крім того, Nokia відкотилася на третє місце по продажах смартфонів, поступаючись перші рядки американської Apple і південнокорейської Samsung.За 9 місяців 2011 р. чистий збиток Nokia (що припадає на частку акціонерів материнської компанії) склав 92 млн євро проти чистого прибутку в 1,1 млрд євро, отриманим за аналогічний період роком раніше.