ua en ru

Фіндопомога Україні повинна бути збільшена, але не за рахунок МВФ, - Лагард

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард вважає, що Україна потребує збільшення фінансової допомоги, проте джерелом цього збільшення, за її словами, повинен бути не МВФ.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард вважає, що Україна потребує збільшення фінансової допомоги, проте джерелом цього збільшення, за її словами, повинен бути не МВФ. Про це вона заявила 9 жовтня на щорічній нараді МВФ у Бреттон-Вудс (США), передає The Wall Street Journal.

Необхідність збільшення фіндопомоги Лагард пояснила триваючим військовим конфліктом на Донбасі.

"Ви можете сказати, що військові дії припинилися? Ви можете сказати, що відбулося припинення вогню? Ви можете сказати, що з економічної точки зору і з фіскальної точки зору ситуація була стабілізована? Немає", - констатувала Лагард.

За її словами, оцінку обсягів додаткового фінансування для України МВФ дасть в грудні 2014 р. за підсумками ради директорів.

"Але припускати, що додаткове фінансування буде надходити від МВФ, я думаю, не варто. Для того, щоб економіка (України, - ред.) була відновлена і стабілізована, гроші повинні надходити з різних джерел", - зазначила розпорядник МВФ.

Нагадаємо, спочатку МВФ розробив міжнародну програму підтримки фінансового сектору України, яка передбачала виділення 30 млрд дол., з яких частка МВФ становила 17 млрд дол. Однак дана програма виходила з прогнозу, що конфлікт на Донбасі буде врегульовано восени 2014 р.

Очікується, що МВФ надасть Україні черговий транш в грудні 2014 р.

У травні 2014 року Україна отримала перший транш від МВФ у розмірі 3,2 млрд дол.

У вересні 2014 р. Україна отримала другий транш від МВФ у розмірі 1,39 млрд дол.