ua en ru

Фінляндія - Україна 1-2: відео голів та огляд матчу

Фінляндія - Україна 1-2: відео голів та огляд матчу Фото: Фінляндія - Україна (shakhtar.com)

Наша національна збірна здобула важливу перемогу у кваліфікації ЧС-2018

Національна збірна команда України здобула перемогу в кваліфікаційному матчі чемпіонату світу 2018 року над командою Фінляндії в Тампере з рахунком 2:1.

Нас влаштовувала тільки перемога, і Андрій Шевченко випустив на поле непоганий склад. Так, зліва звично з'явився Євген Коноплянка, а в центрі динамівцю Сергію Сидорчуку тренери віддали перевагу Руслана Малиновського, який відіграв пристойний сезон за "Генк". Втім, до перерви цьому поєднанню гравців придумати нічого не вдалося. Нулі на табло відображали реальне співвідношення сил в першому таймі.

altФото: Гравець Фінляндії Томас Лам в матчі проти збірної України

Друга половина почалася з атаки "синьо-жовтих" - обвідний удар Андрія Ярмоленко міг вразити дальню "дев'ятку". А на 51 хвилині капітан "Динамо" взяв на себе функцію плеймейкера. Здорово закинувши м'яч за спину центрбекам, він доставив його набігав Малиновському. Його удар Лукаш Градецький парирував, але зреагувала на добивання Коноплянка відкрив рахунок.

Наступний епізод за участю Коноплянки ледь не привів у захват трибуни, гнали своїх вперед. Під тиском суперників хавбек "Шальке" завозився у своїх воріт, послизнувся і викотив м'яч залишався наодинці з Пятовим Теему Пуккі - на щастя Євгенія і його команди, нападник "Брондбю" не скористався подарунком і пробив вище цілі. А ось який замінив його Йоел Пог'янпало на 72 хвилині не схибив, зігравши на добиванні - 1:1.

У цьому епізоді Ярослав Ракицький ледь не відзначився автоголом. Мабуть, відчуваючи за собою провину, захисник "Шахтаря" тут же кинувся вперед і через три хвилини став співавтором другого голу збірної України. Його навіс від лівої бровки в падінні переправив у сітку Артем Бесєдін, який замінив набігаючого Селезньова. У кінцівці гості діяли без помилок ззаду, чого їм вистачило для перемоги.

Нагадаємо, збірна України здобула перемогу над командою Фінляндії в виїзному матчі відбіркового турніру на ЧС-2018. Зустріч, яка пройшла в Тампере, завершилася з рахунком 2: 1 на користь гостей.