ua en ru

Фінляндія готова підтримати безвізовий режим з ЄС для України та Грузії

Фінляндія готова підтримати безвізовий режим з ЄС для України та Грузії Фото: держсекретар Оллі-Пекки Хейнонен

Хейнонен зазначив, що Туреччина і Косово поки не виконали всі умови для надання безвізового режиму з ЄС і тому питання залишається відкритим

Фінляндія готова підтримати надання безвізового режиму ЄС для України та Грузії, однак не може в даний час підтримати безвізовий для Туреччини і Косово. Про це заявив держсекретар Оллі-Пекки Хейнонен, передає видання Yle.

Хейнонен зазначив, що Туреччина і Косово поки не виконали всі умови для надання безвізового режиму з ЄС і тому питання залишається відкритим.


"Питання про введення безвізового режиму для Туреччини залишається відкритим", – так фінська держсекретар прокоментував результати зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС, яка відбулася 10 червня.

Втім, за словами Хейнонена, Фінляндія готова відразу надати безвізовий режим Україні і Грузії, оскільки ці країни виконали всі умови.

Нагадаємо, раніше глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Європейський Союз не визначився з датою розгляду питання про лібералізацію візового режиму з Україною.

За інформацією видання The Wall Street Journal, що Європейський Союз (ЄС) вирішив відкласти прийняття рішення про безвізовий режим для Грузії, України і Косово як мінімум до вересня.