ua en ru

У Фінляндії поновилися акції за і проти прийому біженців

У Фінляндії поновилися акції за і проти прийому біженців Фото: протест у Фінляндії

Кілька людей були затримані сьогодні в Гельсінкі

В Фінляндії, учасників демонстрації проти приїзду в країну прохачів притулку налічувалося близько 150 осіб, а тих, хто виступає за, - близько 200. Про це повідомляє місцева поліція.

Кілька людей були затримані сьогодні в Гельсінкі в ході акції протесту проти прийому біженців під гаслом "Закрити кордони!", учасники якої організували ходу в центрі міста.

"Хода завершилося на Сенатській площі. Затримані чотири учасники контр-демонстрації", - зазначили у відомстві. Як пояснили в поліції газеті "Хельсінгін саномат", заарештовані учасники контр-демонстрації перекривали дороги та намагалися заглушити виступи тих, хто брав участь у паралельному ході за прийом біженців.

Обидві акції почалися сьогодні вдень на площі Нарінккаторі. За даними місцевої поліції, учасників демонстрації проти приїзду в країну прохачів притулку налічувалося близько 150 осіб, а тих, хто виступає за, - близько 200. Три тижні тому демонстрації закінчилися зіткненнями, кілька людей були затримані.

Аналогічні демонстрації активісти влаштували сьогодні також у місті Тампере в двох годинах їзди від столиці. За даними місцевих ЗМІ, зібралися прихильники і противники прийому біженців - максимум 200 осіб з обох сторін - намагалися перекричати один одного в мікрофони, потім деякі з противників прийому шукачів притулку спробували влаштувати безлади, зараз вони взяті під варту.

Згідно з даними МВС Фінляндії, в країну до кінця року може приїхати 30-35 тисяч шукачів притулку. Раніше МВС чекало приїзду 50 тисяч біженців. У 2014 році їх число становило всього близько 4 тисяч. У Фінляндії з початку цього року прибули вже понад 23 тисяч мігрантів. В основному це вихідці з Іраку.

Нагадаємо, у Фінляндії за рік вже прибули понад 15 тис. біженців.