ua en ru

У Фінляндії відбувся мітинг за звільнення Надії Савченко

У Фінляндії відбувся мітинг за звільнення Надії Савченко Фото: учасники акції на підтримку Савченко в Гельсінкі

Люди в Гельсінкі вийшли з українською символікою і плакатами

У Гельсінкі (Фінляндія) біля пам'ятника Хавіс Аманда 6 березня зібралося близько 30 осіб підтримати українську льотчицю і нардепа Надію Савченко, яку зараз незаконно судять у Росії. Про це повідомляє місцевий телеканал Yle.

Зазначено, що у столиці Фінляндії люди вийшли з українською символікою і плакатами, що вимагають звільнити українку. Ідея проведення мітингу з'явилася після того, як російський суд відмовився надавати Савченко останнє слово, у відповідь на що вона оголосила сухе голодування.

Організатор акції Микола Косотюк стверджує, що влада Фінляндії та ЄС звертають недостатню увагу на історію Савченко. Він сподівається, що Європа буде активніше впливати на Росію в цьому питанні, в тому числі за допомогою посилення санкцій.

Як відомо, Надія Савченко оголосила сухе голодування 3 березня, після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня. При цьому Савченко заборонила годувати себе силоміць, однак, як пояснювали адвокати, за російським законодавством їй не можуть дозволити померти.

Нагадаємо, у Києві, Харкові й Одесі в неділю, 6 березня, відбулися масові акції на підтримку Надії Савченко.