ua en ru

"Фінанси та Кредит" у II півріччі може збільшити статутний капітал на 46,4%

"Фінанси та Кредит" у II півріччі може збільшити статутний капітал на 46,4% Фото: Банк "Фінанси та Кредит" проведе позачергові збори акціонерів

На найближчих зборах акціонерів буде розглянуто питання публічного розміщення акцій додаткової емісії на 2,5 млрд грн.

Банк "Фінанси та Кредит" може збільшити у II півріччі статутний капітал на 46,4% - до 7 млрд 888 млн грн. Це питання буде розглянуто на позачергових зборах акціонерів банку 17 серпня 2015р., одночасно з питанням про проведення публічного розміщення акцій додаткової емісії, повідомляє прес-служба банку.

У повідомленні йдеться, мова буде йти про публічне розміщення акцій банку "Фінанси та Кредит" номіналом 0,5 грн на суму 2,5 млрд грн. Прес-служба наводить цитату в. о. голови правління банку Віктора Голуба про те, що на даний момент банк веде роботу з вже існуючими акціонерами і тими, хто потенційно може стати новими акціонерами фінустанови.

У повідомленні також уточнюється, що на запланованому зборах акціонерів може бути розглянуто питання про строк публічного розміщення додаткової емісії.

Станом на 30 червня 2015 р. основними акціонерами банку "Фінанси та кредит" є ТОВ "Асканія" (47,88%), ПРАТ "F&C Realty" (34,08%) і ТОВ "Індастріал Констракшн" (13,36%).

Згідно з інформацією НБУ, на 1 січня 2015 р., "Фінанси і кредит" належить до першої групи банків за розмірами активів.

Нагадаємо, в кінці червня 2015 р. банк "Фінанси та Кредит" вже збільшував статутний капітал на 58%.