ua en ru

Фінансовим директором "Метінвесту" призначений Кутєпов замість Новікова

Фінансовим директором (CFO) "Метінвесту" призначений Олексій Кутєпов замість Сергія Новікова. Про це повідомляє прес-служба холдингу.

Новіков обіймав посаду фінансового директора Метінвесту з моменту заснування компанії у 2006 р.
"Його перехід на нову позицію пов'язаний з тим, що для Метінвесту найбільшим пріоритетом є реалізація інвестиційної програми. Сергій Новіков сконцентрує свої зусилля на залученні зовнішнього фінансування для компанії на посаді керуючого директора фінансового блоку Метінвесту. Його нове місце роботи буде знаходитися р. в Женеві (Швейцарія)", - йдеться в повідомленні.

Новий CFO "Метінвесту" Кутєпов протягом останніх семи років працював у структурах найбільшої російської нафтохімічної компанії "СИБУР-Холдинг".

"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Основними акціонерами Metinvest B.V. є група СКМ (71,25% акцій), що належить Ринату Ахметову, "Смарт-холдинг" (23,75% акцій) Вадима Новинського і Clarendale Limited (5% акцій) Володимира Бойка, гендиректора Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча. Чистий прибуток Metinvest B.V. за підсумками 2012 р. скоротився на 77%, склавши 435 млн дол.