ua en ru

Фінансові ринки ЄС залишаються вразливими, - Європейська рада з системних ризиків

Фінансові ринки ЄС залишаються вразливими. Про це говориться в повідомленні Європейської ради з системних ризиків (European Systemic Risk Board), опублікованому 20 вересня. Організацію очолює глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі.

Експерти ради вважають, що у фінансовій системі ЄС присутні "високі ризики і ряд вразливостей". Проте в цілому ситуація покращилася в порівнянні з піковими кризовими періодами кінця 2008 р. і 2011 р. При цьому аналітики відзначили зниження рівня суперечностей усередині Євросоюзу у зв'язку з рішенням ЄЦБ про викуп боргових зобов'язань проблемних держав єврозони, що повинне знизити вартість запозичень для Іспанії і Італії, якщо вони звернуться за допомогою.

Макроекономічний прогноз на II половини 2012 р. залишається негативним. Це пов'язано із збереженням високого рівня безробіття і з скороченням економіки в декількох державах ЄС.

Європейська рада з системних ризиків була створене після кризи 2007 р. для відстежування ризиків і стану економіки держав ЄС.

Читайте також: Німеччина пропонує створити новий регулятор по нагляду за банками