ua en ru

За фінансові порушення в Міноборони до відповідальності притягнуто близько 400 осіб

За фінансові порушення в Міноборони до відповідальності притягнуто близько 400 осіб Фото: Міністерство оборони України

У Міністерстві оборони України попереджено втрат та збитків на суму понад 64 млн гривень

За підсумками аудитів у Міністерстві оборони України до відповідальності за фінансові порушення притягнуто близько 400 осіб. Про це сьогодні, 24 травня, на брифінгу повідомила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України, полковник Оксана Гаврилюк, повідмоляє прес-служба відомства.

"Завдяки рекомендаціям, наданим внутрішніми аудиторами за результатами операційних аудитів та попереднього моніторингу ризикових операцій, з початку 2016 року у Міністерстві оборони України попереджено втрат та збитків на суму понад 64 мільйона гривень", - повідомила Гаврилюк.


Як зазначається, у тому числі, зменшено вартість ремонту озброєння та військової техніки, вартість будівництва житла та капітального ремонту, не допущено завищення очікуваної вартості закупівель товарів, робіт і послуг.

Окрім цього було надано рекомендації та застереження щодо підвищення ефективності управління державними фінансовими і матеріальними ресурсами на суму близько 4,5 млрд гривень.

"За підсумками аудитів до відповідальності за фінансові порушення притягнуто близько 400 осіб. З початку року в оборонному відомстві пройшли навчання з питань внутрішнього аудиту та контролю 72 керівники Міноборони та Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони України Степан Полторак анонсував проведення реорганізації в структурі оборонного відомства.