ua en ru

Фінал Ліги Чемпіонів: Рада ввела штрафи за продаж квитків неуповноваженими особами

Фінал Ліги Чемпіонів: Рада ввела штрафи за продаж квитків неуповноваженими особами Фото: квитки на фінал Ліги Чемпіонів (facebook.com/Iurii Khaiev)

Також передбачається заборонити недобросовісну рекламу під час фіналу Ліги чемпіонів

Парламент підтримав за основу і в цілому законопроект №8335 "Про забезпечення охорони і захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 і фіналу жіночої Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 року в Україні", передає кореспондент РБК-Україна.

Проект закону з другого разу підтримали 236 депутатів (спочатку 221).

"Метою розробки даного проекту закону є врегулювання відносин з придбанням УЄФА прав інтелектуальної власності, пов'язаних з проведенням в Україні фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 і фіналу жіночої Ліги Чемпіонів УЄФА 2018 року, здійснення охорони та захисту цих прав, а також відносин з використання та захисту репутації УЄФА і даного чемпіонату", - зазначено в пояснювальній записці.

У документі представлені визначення основних термінів, склад законодавства про охорону та захист прав інтелектуальної власності УЄФА, окреслено дію проекту.

Зокрема, в розділі II проекту визначені положення щодо розпорядження інтелектуальною власністю УЄФА, порядок використання об'єктів права інтелектуальної власності УЄФА в інформаційних цілях, а також шляхи забезпечення охорони комерційних прав та інтересів УЄФА, прав інтелектуальної власності УЄФА під час виняткового періоду.

А розділ III "Прикінцеві та перехідні положення" передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Продаж квитків на фінал Ліги чемпіонів УЄФА 2018 і/або на фінал жіночої Ліги чемпіонів УЄФА 2018 неуповноваженою особою, в тому числі пропозиція неуповноваженої особи продати квиток, виставлення неуповноваженою особою квитка на продаж, реклама неуповноваженою особою того, що квиток доступний для придбання, перепродаж або передача неуповноваженою особою квитків шляхом використання засобів вторинного перепродажу квитків, передача/поставка або пропозицію про передачу/постачання квитка неуповноваженою особою, а також використання квитків у різних розіграшах для просування послуг/продукції неуповноваженою особою тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією квитків", - йдеться у тексті проекту.

Забороняється також публічне сповіщення або будь-яке інше використання відеовідривків матчів фіналу Ліги чемпіонів без дозволу УЄФА, публічна демонстрація і публічний показ заходів.

Нагадаємо, у зв'язку з проведенням фіналу Ліги Чемпіонів у Києві метрополітен столиці організовує безкоштовний проїзд для вболівальників та акредитованих осіб.