ua en ru

Ліга чемпіонів 2018 у Києві: що відомо про командах

Ліга чемпіонів 2018 у Києві: що відомо про командах Фото: Фінал Ліги Чемпіонів УЄФА (facebook.com/ChampionsLeague)

У вирішальному матчі Ліги чемпіонів 2018 зіграють футболісти "Реала" і "Ліверпуля". Що відомо про потенційних переможців - в матеріалі РБК-Україна

Фінал Ліги чемпіонів 2018 відбудеться 26 травня в столиці України. В Києві зустрінуться футбольні команди "Реал Мадрид" (Іспанія) і "Ліверпуль" (Англія).

"Реал Мадрид"

"Реал Мадрид" - іспанський професійний футбольний клуб, який, на думку ФІФА, оголошений найкращим футбольним клубом XX століття. У рейтингах УЄФА і IFFHS "Реал Мадрид" займає 1-е місце. За даними міжнародної консалтингової компанії "Делойт", клуб "Реал Мадрид" має найбільший бюджет у світі з річним оборотом понад 900 млн євро, а його вартість становить 9,5 млрд євро.

футболісти "Реал Мадрид"Фото: футболісти "Реал Мадрид" (realmadrid.com)

ФК "Реал Мадрид" вважається одним з найбільш титулованих клубів в іспанському футболі. За свою ігрову кар'єру футболісти клубу "Реал" отримали в цілому 60 національних титулів; 33 титулу чемпіонату професійної іспанської Ла ліги, 19 Кубків Іспанії, крім того клуб 9 разів ставав володарем Суперкубка Іспанії. Що стосується Ліги чемпіонів, то це єдина європейська команда, яка вигравала в турнірі 5 разів поспіль - рекордне число раз.

Команда була заснована в 1902 році і нараховує понад 100 років. Поряд з клубами "Барселона" і "Атлетик Більбао", "Реал" ніколи не виходив з вищого іспанського дивізіону.

Президент клубу - іспанець Флорентіно Перес. Тренує команду французький футболіст і тренер Зінедін Зідан. Капітан "Реал Мадрид" - іспанський футболіст Серхіо Рамос.

"Ліверпуль"

"Ліверпуль" - клуб Англійської Прем'єр-ліги з міста з тією ж назвою. За даними журналу "Forbes", ФК "Ліверпуль" входив до числа найдорожчих клубів світу, із загальним бюджетом понад 650 млн доларів. За даними міжнародної консалтингової компанії "Делойт", клуб займав 9-у позицію в рейтингу з бюджетом понад 230 млн євро.

На рахунку клубу 18 виграних чемпіонатів Англії, 7 Кубків Англії, 8 Кубків ліги, 15 суперкубків Англії, 3 Кубка УЄФА, 3 Суперкубка УЄФА 5 перемог в Лізі чемпіонів. В цілому "Ліверпуль" 11 разів вигравав єврокубки і має 4-й результат після мадридського "Реала", "Мілана" і "Барселони".

гравці ФК "Ліверпуль"Фото: гравці ФК "Ліверпуль" (facebook.com/LiverpoolFC)

Команда заснована в 1892 році і нараховує понад 120 років. Незабаром після свого створення "Ліверпуль" вступив у Футбольну лігу Англії.

Власником клубу є американська компанія "Fenway Sports Group". Президент клубу - Том Вернер. Тренер команди - німецький футболіст Юрген Клопп. Капітан "Ліверпуля" - англійський футболіст Джордан Хендерсон.