ua en ru

Фінал ЛЧ в Києві: Росія готує кібератаку на українські держструктури

Фінал ЛЧ в Києві: Росія готує кібератаку на українські держструктури Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Фахівці СБУ зафіксували шкідливе ПЗ, яке може бути використано хакерами РФ

Служба безпеки (СБУ) заявила про підготовку Росією можливої потужної кібератаки на державні структури України напередодні фіналу Ліги чемпіонів у Києві. Про це повідомляє прес-служби СБУ.

Повідомляється, що фахівці з кібербезпеки СБУ вивчають можливу чергову хвилю масового ураження розміщених в Україні мережевих пристроїв. Зазначено, що шкідливе програмне забезпечення, яке може бути використане хакерами, отримало назву VPNFilter.

Так, подібні атаки з 2016 року фіксувалися по всьому світу. За отриманою інформацією, на цей раз географічна націленість атаки спрямована саме на український сегмент. Висновки криміналістичного дослідження показують, що VPNFilter дозволяє зловмисникам перехоплювати весь трафік, що проходить через уражене пристрій, збирати і вивантажувати інформацію, віддалено керувати інфікованим пристроєм і навіть виводити його з ладу.

Фахівці СБУ заявляють, що інфікування обладнання саме на території України є підготовкою до чергового акту кіберагресії з боку Росії, спрямованої на дестабілізацію ситуації під час проведення фіналу Ліги чемпіонів. Правоохоронці вже задіяні для нейтралізації прихованої мережевої інфраструктури зловмисників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія від імені терористичної організації "Ісламська держава" поширювала інформацію про заплановані теракти" на фіналі Ліги чемпіонів у Києві.