ua en ru

Філіппіни можуть вийти з Міжнародного кримінального суду по прикладу РФ

Філіппіни можуть вийти з Міжнародного кримінального суду по прикладу РФ Фото: Родріго Дутерте

У такий спосіб країна може відреагувати на критику Заходу на адресу війни Дутерте з наркотиками

Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що його країна може наслідувати приклад Росії і вийти з Міжнародного кримінального суду, передає Reuters.

Дутерте зазначив, що у такий спосіб Філіппіни можуть відреагувати на критику країн Заходу на адресу його війни з наркотиками, під час якої підозрюваних розстрілюють на вулицях.

Президент також зазначив, що у випадку, якщо Росія та Китай створять "новий порядок", Філіппіни стануть першою країною, котра до них приєднається.

З часу приходу Дутерте до влади наприкінці червня, за даними правозахисників, правоохоронці на філіппінських вулицях розстріляли близько чотирьох тисяч ймовірних наркоторговців і споживачів наркотиків. Убивства підозрюваних без суду і слідства у рамках оголошеної президентом війни наркомафії спричинили різку критику міжнародної спільноти.

Нагадаємо, на Філіппінах діють десять секретних поліцейських загонів, які вбивають підозрюваних наркозалежних. За словами поліцейського, кожна команда складається з 16 чоловік. Вони вбивають підозрюваних наркозалежних, продавців наркотиків та злочинців. Менше ніж за чотири місяці було вбито майже 2300 осіб.

Російська Федерація відмовилася від участі в роботі Міжнародного кримінального суду.