ua en ru

На Філіппінах сталася збройна сутичка, є жертви

На Філіппінах сталася збройна сутичка, є жертви Фото: перестрілка

Вбито вісім осіб

На Філіппінах сьогодні на центральному курортному острові сталося збройне зіткнення, в результаті чого загинули вісім чоловік. Про це повідомляє Reuters.

Відзначається, що перестрілка сталася в провінції Бохол, про яку раніше згадувалося у попередженні консульств США і Канади про можливі спроби викрадення людей бойовиками, пов'язаними з "Ісламським державою".

За інформацією військових і поліцейських, троє солдатів урядових військ і п'ять бойовиків загинули.

"Група бойовиків добре озброєна, але відтіснена військовими і ізольована в одній частині острова... Сили безпеки почали операцію після отримання відомостей від розвідки про помічену збройну групу з 10 чоловік на трьох човнах, що пливуть по р. Сітіо Ілая в м. Інабанга", - зазначено в заяві начальника штабу Едуардо Ано.

Так, раніше президент Філіппін Родріго Дутерте заявляв, що ІДІЛ намагається закріпитися в неспокійних південних регіонах Філіппін.

Нагадаємо, раніше філіппінське терористичне угрупування "Абу-Сайяф" (в 2014 році лідер угруповання присягнув на вірність терористичної організації "Ісламська держава") опублікувало відеозапис, на якому бойовики обезглавлюють громадянина Німеччини Юргена Густава Кантнер.