ua en ru

На Філіппінах стався вибух в інтернет-кафе, загинула 1 людина, ще 15 - поранені

На Філіппінах стався вибух в інтернет-кафе, загинула 1 людина, ще 15 - поранені Ілюстративне фото (Pixabey)

Загинула одна людина та ще 15 осіб отримали поранення

Сьогодні, 2 вересня, у філіппінському місті Ісулан, що знаходиться на півдні острова Мінданао стався вибух у інтернет-кафе, внаслідок чого загинула одна людина. Про це повідомляє Reuters.

Крім того, внаслідок вибуху 15 осіб отримали поранення.

Як повідомив бригадний генерал Силіліто Сьобяна, місто Ісулан було закрите, щоб знайти осіб причетних до атаки.

Зазначається, що наразі жодна група не взяла відповідальність за скоєний теракт.

"Швидше за все, це ісламські бійці за свободу Бангсаморо (BIFF)", - заявив командувач.

Крім того, BIFF звинуватили у вибуху, який стався напередодні у вівторок. Внаслідок цього вибуху загинули три людини та понад 30 було травмовано.

Відзначається, що у Мінданао є велика мусульманська меншина. BIFF є відокремленою фракцією мусульманської сепаратистської групи, яка підписала мирну угоду 2014 року з урядом про закінчення 50-річного конфлікту, внаслідок чого загинуло 120 тис. людей і 2 млн. осіб перемістилося на південь Філіппін.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що сьогодні, 2 вересня, у столиці Сомалі терорист-смертник атакував урядову будівлю в центрі міста. Внаслідок вибуху загинуло троє солдат, та ще 14 осіб отримали поранення.

Раніше, повідомлялося, що на На Філіппінах у результаті вибуху біля ринку в місті Ісулан, розташованому в провінції Султан-Кударат на острові Мінданао, загинули щонайменше дві людини, ще 37 отримали поранення.