ua en ru

На Філіппінах мусульманські екстремісти захопили 14 заручників

На Філіппінах мусульманські екстремісти захопили 14 заручників Фото: на Філіппінах мусульманські екстремісти захопили 14 заручників

Екстремісти захопили місто вночі, спалюючи будівлі і піднімаючи прапори ІД

Мусульманські екстремісти викрали у філіппінському місті Мараві католицького священика, 10 парафіян і трьох працівників церкви під час збройного осадження міста, передає ABC News.

Повідомляється, що екстремісти захопили місто вночі, спалюючи будівлі, заманюючи в засідку солдатів і піднімаючи прапори терористичної організації "Ісламська держава".

Зазначено, що президент Філіппін Родріго Дутерте оголосив воєнний стан у південній частині країни і попередив, що він буде жорстко його дотримуватися.

Зазначено, що спалах насильства вибухнув у вівторок увечері після того, як армія вторглася у притулок Існілона Хапілона, командира Абу Сайяфа і одного з найбільш розшукуваних терористів у світі. Винагорода за нього становить 5 мільйонів доларів.

У відповідь на ці дії бойовики викликали підкріплення з союзної групи Маут. Близько 50 бойовиків увійшли у місто Мараві, а потім у собор Мараві, де взяли заручників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США не підтверджують зв'язок терористичної організації "Ісламська держава" з терористом-смертником, який влаштував теракт на стадіоні "Манчестер Арена", в результаті якого загинули щонайменше 22 людини.