ua en ru

На Філіппінах більше 1 тис. осіб вийшли на протест проти антинаркотичних рейдів

На Філіппінах більше 1 тис. осіб вийшли на протест проти антинаркотичних рейдів Фото: Філіппіни (pixabay)

Філіппінці вийшли на найбільший протест проти антинаркотичних рейдів

На Філіппінах більше 1 тис. осіб вийшли на протест проти антинаркотичних рейдів, перетворивши в акцію протесту похорон однієї з жертв рейдів. Про це повідомляє Reuters.

"Більше тисячі людей відвідали похоронну процесію філіппінського підлітка в суботу, убитого поліцією минулого тижня, перетворивши похорон в один з найбільших протестів проти війни президента Родріго Дутерте з наркотиками", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, смерть підлітка привернула увагу до тверджень про те, що поліція систематично ліквідує підозрюваних і дилерів, що заперечують влади.

Відзначається, що загиблого Делоса Сантоса поліцейські витягли в темну алею в північній частині Маніли, перш ніж його застрелили в голову. У свою чергу, поліція стверджує, що вони діяли в рамках самооборони після того, як Сантос відкрив вогонь по ним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Філіппінах в результаті чергового антинаркотичного рейду поліції були ліквідовані щонайменше 13 осіб. Відзначено, що на цьому тижні 67 людей було вбито і понад 200 заарештовано в Манілі і провінціях, прилеглих до столиці Філіппін.