ua en ru

Філарет упевнений, що Україна досягне об'єднання всіх православних церков в одну

Філарет упевнений, що Україна досягне об'єднання всіх православних церков в одну Фото: Філарет (РБК-Україна)

Філарет заявляє, що Україна має наполягати на створенні єдиної церкви

Україна досягне об'єднання всіх трьох православних церков в одну так само, як досягла автокефалії. Про це в неділю, 14 жовтня, сказав настоятель Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) патріарх Філарет, передає РБК-Україна.

Під час молебню за автокефалію на Софійській площі в Києві Філарет зазначив, що Україна після рішенні про автокефалію особливо має наполягати на об'єднанні церков.

"Тому що сьогодні ми ще не об'єднані, ми ще різні, а нам треба бути єдиними, однією силою, однією церквою, а не трьома церквами. І ми, як досягли автокефалії, так досягнемо і об'єднання всіх православних церков в одну", - сказав Філарет.

Він також зазначив, що в УПЦ припускають, що буде протидія об'єднанню.

"Але хай вороги наші знають, що ми тут переможемо і створимо одну Українську православну церкву на чолі з патріархом київським", - підкреслив Філарет.

Нагадаємо, ранеше патріарх Філарет заявив, що після створення в Україні єдиної помісної православної церкви мова богослужінь буде здебільшого українська. Він також зазначив, що в окремих випадках священнослужителі можуть використовувати й інші мови. Філарет підкреслив, що утисків не буде.

Раніше предстоятель УПЦ Філарет заявив, що створення єдиної православної церкви в Україні не означає, що російська церква не буде мати права на існування, проте не зможе називатись українською.