ua en ru

Україна констатує припинення виходу військ РФ з Донбасу

Фіксується припинення виходу російських військ з території України.

Фіксується припинення виходу російських військ з території України. Про це сьогодні на брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом доби бойових зіткнень з російським найманцями на кордоні не відбувалося... Водночас фіксується припинення виходу російських військ з території України", - повідомив Лисенко.

Він також нагадав слова заступника генерального секретаря НАТО з питань зовнішньої політики та політики безпеки Джеймса Аппатурайя, який заявив про зменшення кількості військовослужбовців регулярної армії РФ, однак за їх підрахунками в Україні залишаються близько 1 тис. російських військових, а на російсько-українському кордоні - близько 20 тис. військових.

Нагадаємо, 10 вересня Президент України Петро Порошенко заявив, посилаючись на дані української розвідки, що 70% військ Російської Федерації відведено з території України. "Хочу повідомити останню інформацію, яку я отримав від нашого головного управління розвідки. 70% військ РФ відведені за кордон. І це дає ще одну тверду надію, що мирні ініціативи мають хорошу перспективу", - заявив тоді Порошенко.