ua en ru

Фігурантів справи про вбивство Кім Чен Нама відправили в КНДР

Фігурантів справи про вбивство Кім Чен Нама відправили в КНДР Фото: фігурантів справи про вбивство Кім Чен Нама відправили в КНДР

Малайзія домовилася з Північною Кореєю обміняти їх на 9 малазійців

Громадян Північної Кореї, яких хочуть допитати у справі вбивства брата лідера КНДР Кім Чен Нама, повертаються в КНДР. Про це повідомляє Reuters.

"Телевізійні кадри, отримані агентством з японських ЗМІ, показали другого секретаря посольства КНДР в Куала-Лумпурі Хьон Кван Сона і співробітника державної авіакомпанії Північної Кореї Air Koryo Кім Кк Іля на рейсі з Куала-Лумпура в Пекін у четвер ввечері", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, також в літаку перебував громадянин КНДР Рі Джі, який переховувався разом з двома іншими фігурантами справи в дипломатичному відомстві Північної Кореї в Куала-Лумпурі. Імовірно, труну з тілом убитого Кім Чен Нама також був на борту повітряного судна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак, що тіло Кім Чен Нама, брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина, було відправлено в Північну Корею на прохання його сім'ї. Дев'яти малазійцям, яким було заборонено залишати Північну Корею, також дозволили повернутися в Малайзії.