ua en ru

Фігуранта "справи 2 травня" в Одесі планують обміняти на українських полонених

Фігуранта "справи 2 травня" в Одесі планують обміняти на українських полонених Фото: суд (tomenko.ua)

Євгенія Мефьодова звільнили з-під тримання під вартою

У четвер, 14 грудня, в Одесі суд скасував запобіжний захід у вигляді утримання під вартою стосовно росіянина Євгена Мефьодова, фігуранта справи про масові заворушення 2 травня 2014 в Одесі. Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на прокуратуру області.

Повідомляється, що натомість суд застосував "заходи охорони з метою подальшого обміну на українських військовополонених та інших осіб, які незаконно перебувають на території злочинних формувань".

"Прокуратура Одеської області спільно з УСБУ та органами Національної поліції тримає це питання на контролі і вживає заходів, щоб якомога більше наших полонених могли повернутися додому", - додали в прокуратурі.

Наголошується, що громадянина Росії Євгенія Мефедова, якого 18 вересня суд у Чорноморську Одеської області виправдав по "справі 2 травня" в той же день затримали за новим обвинуваченням (частини 2 статті 110 КК України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Нагадаємо, 27 листопада апеляційний суд Одеської області залишив у силі арешт іншого фігуранта справи про масові заворушення 2 травня 2014 в Одесі - Сергія Долженкова.