ua en ru

ФІФА запросила у WADA пріоритет при повторному огляді допінг-проб росіян

ФІФА запросила у WADA пріоритет при повторному огляді допінг-проб росіян Фото: за словами Родченкова допінг брали 34 російських футболіста (fifa.com)

В організації хочуть якомога швидше поставити крапку в розслідуванні

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) звернулася до ВАДА (WADA) з проханням про пріоритетне статус при повторному огляді зразків російських спортсменів, які беруть участі в зимових Олімпійських іграх-2018. Про це повідомляє Daily Mail.

WADA в грудні передало інформацію з бази даних Московської антидопінгової лабораторії міжнародним спортивним федераціям, на зустрічі також були присутні представники ФІФА. За інформацією ЗМІ, агентство оголосило федераціям імена близько 300 російських спортсменів, які брали участь в міжнародних змаганнях і підозрюються в порушенні антидопінгових правил. Пізніше в ФІФА заявили, що очікують додаткової інформації від WADA в найближчі місяці.

"ФІФА попросила WADA надати цю інформацію, якої бракує і дані якомога швидше, а також попросила приділити першочергову увагу аналізу збережених зразків", - наводить видання слова представника ФІФА.

Як зазначає видання, в світлі чемпіонату світу з футболу в Росії у ФІФА є хороший аргумент на користь того, щоб отримати пріоритет.

Раніше повідомлялося, що мова йде про 34 гравців, 23 з яких входили в заявку збірної Росії на ЧС-2014. Інформатор WADA Григорій Родченков зазначав, що у нього є докази порушень з їх боку.

Нагадаємо, фахівці з Росії не будуть допущені до процесів допінг-тестування на чемпіонаті світу з футболу 2018 року.