ua en ru

ФІФА представила нового генсека

ФІФА представила нового генсека Фото: новим генсеком ФІФА призначать Фатму Самуру

Генеральним секретарем Міжнародної федерації футболу вперше стане жінка

Генеральним секретарем Міжнародної федерації футболу (ФІФА) стане Фатма Самура, багаторічний учасник програм ООН і постійний представник організації в Нігерії. Про це у п'ятницю, 13 травня, повідомив президент ФІФА Джанні Інфантіно, передає Reuters.

Агентство зазначає, що Фатма Самба Діуф Самура - перша жінка, що стане генсеком ФІФА.


"Самура має здатність створювати і керувати командами і що важливо для ФІФА, вона розуміє, що прозорість і підзвітність лежать в основі будь-якої добре керованої і відповідальної організації", - вважає Інфантіно.

У свою чергу новий генсек пообіцяла виправдати надану їй довіру.

"ФІФА приймає новий підхід до своєї роботи, і я готова зробити певний внесок, щоб зробити його настільки ефективним, наскільки це можливо", - заявила Самура.

Повідомляється, що спеціальний комітет ФІФА проведе перевірку відповідності Самури обійманій посаді і що вона повинна зайняти посаду генсекретаря до середини червня.

Нагадаємо, у січні 2016 року Жером Вальке був звільнений з поста генерального секретаря Міжнародної федерації футболу, а в лютому комітет з етики ФІФА відсторонила колишнього генсека від футбольної діяльності на 12 років.