ua en ru

Фідель Кастро взяв участь у муніципальних виборах в Гавані

Лідер кубинської революції Фідель Кастро, який не з'являвся на публіці кілька місяців, взяв участь в муніципальних виборах в Гавані, повідомляє BBC.

За словами голови однієї із столичних виборчих комісій, Кастро проголосував у себе вдома.

Раніше в кубинській пресі була опублікована фотографія, на якій 86-річний Кастро читає п'ятничний номер кубинської комуністичної газети "Гранма". Сам екс-глава Куби заявив, що цей знімок був надрукований, щоб спростувати чутки про його хворобу.

У неділю колишній віце-президент Венесуели Еліас Хауа підтвердив, що він зустрічався з Фіделем Кастро в одному з гаванських готелів.

Нагадаємо, 19 жовтня ц.р. в ЗМІ з'явилася інформація, що Кастро знаходиться у важкому стані після перенесеного інсульту. Нібито колишній кубинський лідер перестав впізнавати людей і відчуває проблеми з мовленням.

Пізніше сестра Кастро Хуаніта, яка живе в Маямі, поспішила розвіяти ці чутки, назвавши їх "абсурдними". З подібним же заявою виступив і син політика Алекс.

Зазначимо, що ЗМІ вже неодноразово писали про серйозні проблеми зі здоров'ям Кастро. Також з'являлися повідомлення про те, що він нібито помер. Офіційних коментарів від влади Куби щодо смерті Кастро не надходило. 13 серпня ц.р. на Кубі відзначили 86-річчя політика.

Читайте також: Фідель Кастро може прожити ще кілька тижнів, - медики