ua en ru

Fiat Chrysler відкликає більше мільйона авто через несправності з коробкою передач

Fiat Chrysler відкликає більше мільйона авто через несправності з коробкою передач Фото: вже було зафіксовано 41 випадок несправності

Машини виробника в режимі "парковка" можуть продовжувати рух

Італо-американський виробник Fiat Chrysler по всьому світу відкличе 1,1 мільйона автомобілів і позашляховиків. Про це повідомляє Reuters.

Причина в тому, що автомобілі виробника в режимі "парковка" можуть продовжувати рух. Вже було зафіксовано 41 випадок, повідомили в компанії.

Відкликання стосується седанів Dodge Charger і Chrysler 300 (2012-2014 років випуску), а також автомобілів марки Jeep Grand Cherokee 2014-2015 років випуску.

Найбільше автомобілів буде відкликано в США - близько 811 тисяч. Набагато менше - 52 тисячі автомобілів - в Канаді, 17 тисяч - у Мексиці, а решта - за межами Північної Америки.


У Національній адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA) США повідомили, що "дослідження важеля перемикання передач в цих транспортних засобах показало, що ця проблема, пов'язана з безпекою, призвела до сотень аварій і десятків випадків травм".

У Fiat Chrysler заявила, що автовиробник буде ремонтувати транспортні засоби для запобігання їх автоматичного переміщення. Тим не менш, в компанії не зазначили, коли всі заходи будуть вжиті.

Нагадаємо, премьер-міністр України Арсеній Яценюк ініціює скасування імпортного збору з б/у автомобілів.