ua en ru

ФГВФО заявляє про рейдерське захоплення 113,5 га землі "Родовід Банку" в Києві

ФГВФО заявляє про рейдерське захоплення 113,5 га землі "Родовід Банку" в Києві Фото: ФГВФО заявив про рейдерське захоплення величезної ділянки землі в Києві (fg.gov.ua)

Ділянку перепродавали тричі перепродавали

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє про неодноразове незаконне переоформлення права власності на майно неплатоспроможного "Родовід Банку". Про це повідомляє прес-служба фонду.

зокрема, мова йде про земельну ділянку, площею понад 113,5 га в Оболонському районі столиці.

Як підкреслили в ФГВФО, зазначене майно є одним з найбільш ліквідних активів банку і оцінюється приблизно в 3,7 млрд гривень.

Оскільки ділянка фігурував як речовий доказ у кримінальній справі про розкрадання в банку, СБУ був накладений арешт на дане майно. Однак, незважаючи на це, протягом одного місяця ділянку був тричі перепродана з використанням підроблених документів фіктивних посередників.

В угодах купівлі-продажу фігурували компанії-нерезиденти з Кіпру, а також комунальні підприємства Чернігівської облради.

У ході розслідування з'ясувалося, що торги не проводилися, реєстрацій права власності не існує.

Згідно з поясненням нотаріуса, яка нібито оформляла одну з угод, у неї були викрадені електронні цифрові ключі, про що нотаріусом своєчасно було повідомлено правоохоронні органи. Іншим реєстратором також було повідомлено правоохоронні органи про незаконне використання його електронно-цифрового підпису.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в результаті аналізу фінансових операцій ПАТ "Смартбанк" було встановлено виведення групою позичальників 391,3 млн гривень.