ua en ru

ФГВФО заявляє про численні правопорушення керівництва банку "Хрещатик"

ФГВФО заявляє про численні правопорушення керівництва банку "Хрещатик" Фото: виявлені махінації керівництва банку "Хрещатик"

Виявлені махінації з управлінням нерухомістю, що належить банку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) в ході інвентаризації активів і зобов'язань збанкрутілого банку "Хрещатик" виявив численні факти кримінальних правопорушень, скоєних керівництвом установи. Про це йдеться в сообщении фонду.


Згідно з повідомленням, виявлені правопорушення послужили причиною недоотримання банком прибутку, і, в результаті, фінансових втрат. Вибірковий аудит показав, що неодноразово мали місце махінації з нерухомістю, що належить банку.

В кінці 2014 року банк передав в управління якійсь фірмі кілька нерухомих об'єктів у Києві та Харкові на абсолютно невигідних для банку умовах. Зокрема, плата за оренду, яку отримував банк "Хрещатик" від управителя була мізерно мала (за оренду майна вартістю 81 млн гривень, орендодавець отримував всього 30 тис. гривень щомісяця). Інші кошти залишалися в управителя в якості оплати його послуг.

Подальша перевірка, йдеться в повідомленні, показала, що фірма-управитель, з якою банк "Хрещатик" уклав договір про управління майном, за попередньою інформацією, пов'язана з керівництвом неплатоспроможного банку.

У найближчий час, ФГВФО подасть у правоохоронні органи заяву про вчинення кримінальних правопорушень керівництвом банку "Хрещатик".

Нагадаємо, раніше фонд встановив, що "Банк Михайлівський" незаконно продав кредити на 682 млн гривень.