ua en ru

ФГВФО виставить на торги колекційні монети з банку сина Януковича

ФГВФО виставить на торги колекційні монети з банку сина Януковича Фото: колекційна монета "Страсті Христові"

Всього планується продати п'ять лотів

Фонд гарантування вкладів виставить на торги 5 колекційних монет з золота та срібла, що належали банку Олександра Януковича "ВБР". Про це повідомляє прес-служба фонду.

Як повідомляється, активи банку сина екс-президента України виставляються на торги вперше. Стартова ціна лотів - від 26 до 49,8 тис гривень.

Один з найдорожчих лотів - позолочена срібна монета, що складається з 14 частин, "Страсті Христові". Всі частини монети створюють єдину композицію з біблійних сюжетів, у яких йдеться про Страсті Христові і Воскресіння. Зображення на монеті - копія картини майстра Дуччо ді Буонінсенья, яка визнана вершиною італійського готичного мистецтва, і яка вже сім століть перебуває в соборі Сієни (вівтарний полотно "Маеста").

Метал монети - срібло 999 проби з позолотою. Вага - 466,56 р. Країна походження - Острів Ніуе. Стартова ціна лота – 49,8 тис. гривень.

Окремим лотом на торги виставляється срібна монета, що складається з 24 частин "Код Альбрехта Дюрера". Метал монети - срібло 999 проби. Якість карбування "пруф". На реверсі кожної частини знаходяться ілюстрації Альбрехта Дюрера, німецького художника, гравера, відомого майстра вівтарних робіт, в тому числі, його найвідоміша робота "Руки в молитві".

Загальна вага монети - 1020 р. Проведена монета в Швейцарії. Стартова ціна лота – 49,8 тис. гривень.

Зі стартовою ціною 45 тис. гривень на аукціон виставляється срібна монета "Сікстинська Мадонна. Рафаель Санті". Вага монети - 1000 м, метал - срібло 999 проби. Країна походження - Німеччина.

Продаж золотої монети "1025-річчя хрещення Київської Русі" розпочнеться зі стартової ціни 40,02 тис. гривень. Монета, присвячена впровадженню князем Володимиром Великим християнства, як державної релігії, виготовлена із золота 900 проби, категорія якості карбування – "пруф", маса - 31,1 р. Країна походження - Україна.

І, нарешті, останнім лотом стане набір з 7 срібних монет "125 років серії картин Ван Гога "Соняшники". На реверсі кожної монети викарбувані кольорові репродукції картин із серії Ван Гога "Соняшники". Виготовлена монета зі срібла 999 проби. Загальна вага - 280 р. Країна виробництва - Швейцарія.

Аукціон з продажу колекційних монет відбудеться 12 грудня на електронному майданчику ТБ "Перспектива-коммодити" з 10:00 до 11:00.

Кінцевий термін прийняття заявок на участь в торгах - 17:00 8 грудня.

Нагадаємо, у США створюють електронну монету.