ua en ru

ФГВФО виставить на продаж всю нерухомість Банку Форум

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) планує в листопаді виставити на продаж всю нерухомість, що знаходиться на балансі ліквідованого Банку Форум. Про це повідомив директор департаменту впровадження планів регулювання та управління активами неплатоспроможних банків ФГВФО Андрій Шевченко, передає FinClub.

"В даний час ми знаходимося на стадії узгодження з Національним банком цього питання. Думаю, що протягом жовтня, ми його узгодимо і зможемо запропонувати ринку всю нерухомість, яка є на балансі Банку Форум, - сказав він на конференції "Фінансового клубу" на тему "Банківська заставна нерухомість: управління та перспективи".

Він уточнив, що істотна частина об'єктів нерухомості банку знаходиться в заставі у Нацбанку, тому перед продажем потрібно узгоджувати їх оціночну вартість з регулятором.

Нагадаємо, 14 березня 2014 року виконавчою дирекцією ФГВФО прийнято рішення про запровадження тимчасової адміністрації та призначення уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію в ПАТ "Банк Форум". А вже 13 червня 2014 року Нацбанк прийняв рішення про його ліквідацію.