ua en ru

ФГВФО виставив на аукціон колекційні монети вартістю близько 300 тис. гривень

ФГВФО виставив на аукціон колекційні монети вартістю близько 300 тис. гривень Фото: ФГВФО продає дорогоцінні монети

Монети належать збанкрутілому банку "ВБР"

Фонд гарантування вкладів виставив на аукціон інвестиційні та колекційні монети, що перебувають на балансі банку "ВБР", визнаного неплатоспроможним. Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

Зокрема, на продаж виставлені сім золотих монет "Архістратиг Михаїл" та колекційні монети "Сікстинська Мадонна" і "Пристрасті Христові" загальною вартістю понад 299 тис. гривень.

altaltalt

Фото: Фонд гарантування продає колекційні монети банку "ВБР"

Найдорожчий лот - позолочена срібна монета "Пристрасті Христові", що складається з 14 частин. Всі частини монети створюють єдину композицію з біблійних сюжетів, у яких описуються Пристрасті Христові і Воскресіння.

Зображення на монеті - копія картини майстра Дуччо ді Буонінсенья, яка визнана вершиною італійського готичного мистецтва, і яка вже сім століть перебуває в соборі Сієни (алтарне полотно "Маеста").

Стартова ціна лота становить 35,856 тис. гривень.

З початковою ціною в 32,4 тис. гривень на відкриті торги виставляється срібна монета (999 проби) "Сікстинська Мадонна. Рафаель Санті", вагою 1000 р. Монета була випущена на честь 500-річчя створення однойменної картини.

Крім того, окремими лотами на продаж виставляються сім інвестиційних золотих монет (проба 999) "Архістратиг Михаїл" номіналом по 20 гривень. На реверсі монет зображено архістратига михаїла - архангела, який є одним з найбільш шанованих біблійних святих і покровителем Києва.

Початкова вартість реалізації монет – 33тыс. гривень за кожну.

Аукціони з продажу монет відбудуться 22 червня в системі "ProZorro.Продажу".

Нагадаємо, Печерський суд Києва заарештував колекцію зброї колишнього голови Національного банку України Сергія Арбузова.