ua en ru

ФГВФО виплатить гроші не всім вкладникам банку "Михайлівський"

ФГВФО виплатить гроші не всім вкладникам банку "Михайлівський" Фото: не всі вкладники "Михайлівського" можуть повернути свої кошти через ФГВФО

Більшість мітингувальників у Києві законодавчо не є класичними вкладниками банку

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) не може відшкодувати втрачені з-за банкрутства банку "Михайлівський" вклади певної категорії громадян. Про це в ефірі програми "Ранок з ICTV" сказав заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик.

Він пояснив, що мітингувальники в Києві вкладники, законодавчо не є класичними вкладниками банку.


"Це люди, які постраждали в багатоходовій і тривалої афери, яка була розгорнута навколо банку "Михайлівський" і двох фінансових компаній", - пояснив Оленчик.

За його словами, згідно законодавству, повернення вкладів цієї категорії громадян не належить до компетенції фонду. Однак, Оленчик впевнений, що гроші нікуди не ділися, вони просто виведені і трансформовані в інші активи.

Він також повідомив, що ФГВФО підготував 4 заяви в правоохоронні органи, загальна сума збитків по яких вже перевищила 2 млрд гривень.

«Ми чекаємо якоїсь реакції від правоохоронців, оскільки ці кошти, на нашу думку, повинні бути повернуті вкладникам», - вважає чиновник.

Як повідомлялося, з банку "Михайлівський" було виведено 2,6 млрд заставних коштів.