ua en ru

ФГВФО ввів тимчасову адміністрацію в "Грін банк"

Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) рішенням від 25 вересня 2014 р. ввела тимчасову адміністрацію в ПАТ "Грін банк".

Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) рішенням від 25 вересня 2014 р. ввела тимчасову адміністрацію в ПАТ "Грін банк". Про це повідомляє прес-служба фонду.

Таке рішення прийнято на підставі постанови Правління Національного банку України від 24 вересня 2014 р. про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію в зазначеному банку призначений Дмитро Оніщук.

Тимчасова адміністрація в банку введена строком на три місяці - 25 вересня 2014 р. по 25 грудня 2014 р.

Зазначимо, раніше сьогодні в прес-службі НБУ повідомили про прийняття рішення регулятора про визнання неплатоспроможним і виведення з ринку ПАТ "Грін банк" у зв'язку із здійсненням ризикової діяльності, що створює загрозу інтересам вкладників чи інших кредиторів.

"У 2012-2014 роках банк неодноразово порушував законодавство у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, проводив ризикову діяльність, а отже, створював загрозу інтересам вкладників чи інших кредиторів банку", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у прес-службі регулятора, за результатами перевірок НБУ чотири рази притягав банк та його посадових осіб до відповідальності (накладав штрафи, відстороняв посадову особу від посади, зупиняв окремі операції).

"Загалом протягом 2013-2014 рр. банк провів фінансові операції з переведення коштів у готівкову форму на загальну суму близько 20 млрд грн. Водночас, з огляду на незначний обсяг депозитів населення, виведення цього банку з ринку жодним чином не позначиться на стабільності банківського сектору", - заявили в Нацбанку.

ПАТ "Грін Банк" входить до четвертої групи банків (невеликі) за класифікацією НБУ, займає 139 місце. Станом на 1 січня 2014 р. активи банку налічували понад 560 млн грн.