ua en ru

ФГВФО врегулював доступ інвесторів до інформації про активи банків, які ліквідуються

ФГВФО врегулював доступ інвесторів до інформації про активи банків, які ліквідуються Фото: логотип Фонду гарантування вкладів фізосіб (fg.gov.ua)

Фонд затвердив форму договору про нерозголошення банківської таємниці

14 травня 2018 виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) затвердила рекомендовану форму договору про нерозголошення потенційним покупцем інформації з обмеженим доступом та банківську таємниці (кімната даних). Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

Цей документ був розроблений з метою спрощення доступу потенційних покупців до інформації про активи (майно) ліквідованих банків, а також для врегулювання правовідносин між банками, які ліквідуються, та потенційними покупцями, які мають намір придбати активи банків щодо дотримання потенційними покупцями режиму нерозголошення інформації з обмеженим доступом, банківської таємниці та особистих даних, які стали відомі їм у ході вивчення інвестиційної привабливості активів (майна), які реалізуються

Як відомо Фонд гарантування вкладів запустив віртуальну кімнату даних для розкриття інформації про активи (майно), що підлягають реалізації. І щоб скористатися можливістю дистанційного доступу до неї потенційним покупцям спочатку необхідно заповнити і подати до Фонду гарантування підписана заява про приєднання до Договору про нерозголошення. Подання потенційними покупцями такої заяви буде свідчити про автоматичне приєднання (акцепту) до умов договору про нерозголошення і повну згоду з усіма його нормами.

А головне - після підписання та подання до ФГВФО такої заяви, потенційні покупці зможуть отримати доступ до всіх завантажених у віртуальній кімнаті даних документів за активами (майні) всіх банків, що ліквідуються.

Також повідомляємо, що зараз у віртуальній кімнаті даних доступними до перегляду є документи за всіма кредитами юридичних осіб, заборгованість за якими перевищує 5 млн гривень.

Нагадаємо, за підсумками першого кварталу цього року, надходження в ліквідовані банки, склали 3,2605 млрд гривень, з яких 2,3544 млрд гривень отримано від продажу активів; 0,4385 млрд гривень - від погашення кредитів; 0,4383 млрд гривень - від погашення цінних паперів; 29,3 млн гривень від оренди.