ua en ru

ФГВФО рекомендує Нацбанку ліквідувати Platinum Bank

ФГВФО рекомендує Нацбанку ліквідувати Platinum Bank Фото: Platinum Bank рекомендують ліквідувати

Фонд не зміг знайти покупця на фінустанову

Фонд гарантування вкладів рекомендує Національному банку України з 24 лютого 2017 року відкликати банківську ліцензію і розпочати процедуру ліквідації ПАТ "Платинум Банк". Про це повідомляє прес-служба фонда.

Згідно з повідомленням, у зв'язку з початком ліквідації і необхідністю підготовки змін у Загальний реєстр вкладників фінустанови, фонд гарантування тимчасово припинив виплати за договорами, термін дії яких закінчився до введення тимчасової адміністрації.

Виплати гарантованої суми відшкодування у період ліквідації почнуться не пізніше 1 березня 2017 року. Про порядок виплат буде повідомлено додатково.

Рішенням ФГВФО від 17 лютого 2017 визнаний таким, що не відбувся конкурс з виведення неплатоспроможного Platinum Bank з ринку.

За даними фонду, валютний балансу банку, станом на 11 січня 2017, склав 7,43 млрд гривень. В активах левову частку становили кредити юридичних осіб балансовою вартістю-2,8 млрд гривень, кредити фізичних осіб - 3,02 млрд гривень, у пасивах депозити фізичних осіб - 5,4 млрд гривень, з них під гарантії фонду - 4,9 млрд гривень.

Нагадаємо, 10 січня 2017 року Platinum Bank визнано неплатоспроможним.