ua en ru

ФГВФО пропонує НБУ ліквідувати банк "Київська Русь"

ФГВФО пропонує НБУ ліквідувати банк "Київська Русь" Фото: Банк "Київська Русь" може бути ліквідовано

Термін роботи тимчасової адміністрації в банку вже закінчився

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) пропонує Національному банку України (НБУ) відкликати ліцензію (ліквідувати) банку "Київська Русь". Повідомлення про це фонд розмістив на своєму сайті.

У повідомленні говориться, що така пропозиція ФГВФО висунув з урахуванням закінчення терміну роботи тимчасової адміністрації в банку та затвердженого плану регулювання найменш витратний спосіб виведення неплатоспроможного банку з ринку. Таким способом і є ліквідація неплатоспроможного банку з подальшим відшкодуванням з боку ФГВФО грошей за вкладами фізосіб.

Фонд також повідомив, що з 13 липня тимчасово припинені виплати вкладникам банку "Київська Русь" відновляться не пізніше 7 днів з прийняття НБУ рішення про ліквідацію финучдреждения. Припинення виплат, зазначає фонд, пов'язана з необхідністю завершити повний цикл формування списку вкладників у яких є право на компенсацію в період ліквідації.

Нагадаємо, раніше НБУ визнав неплатоспроможними "Радикал банк" і банк "Столичний". Слідом за цим рішенням регулятора, ФГВФО ввів в банки тимчасову адміністрацію.