ua en ru

ФГВФО визначив майданчики для проведення торгів активами банків-банкрутів

ФГВФО визначив майданчики для проведення торгів активами банків-банкрутів Фото: ФГВФО визначив майданчика для організації торгів активами банків-банкрутів

Конкурсний відбір пройшли 33 компанії з 50

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив і оприлюднив список з 33 компаній, які пройшли кваліфікаційний відбір за напрямом діяльності "організація відкритих торгів". Про це повідомляє прес-служба фонду.

Як повідомляється, Фондом гарантування вкладів визначений і оприлюднений перелік компаній, які відповідають всім критеріям, визначеним документацією кваліфікаційного відбору, і можуть залучатися для реалізації активів неплатоспроможних банків і банків, які ліквідуються.

Свої документи на участь у відборі подали 50 претендентів. Після детальної перевірки комісією фонду до списку "акредитованих майданчиків" потрапили 33 компанії. Дванадцять з них використовує електронну торговельну систему, створену ГО "Транспаренсі Інтернешнл Україна". Ці майданчики зможуть взяти участь в реалізації пілотного проекту нової системи продажу активів неплатоспроможних банків "Prozorro.Продаж".

Меморандум про наміри співробітництва у побудові в Україні нової системи реалізації активів неплатоспроможних банків і банків, які ліквідуються, "Prozorro.Продаж", був підписаний 24 червня. Головним донором проекту "ProZorro.Продаж" є підприємницький фонд Western NIS Enterprise Fund, який підтримує ініціативи з просування реформ в Україні та трансформаційні проекти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ і Мінфін підтримають ФГВФО у виплатах вкладникам банків-банкрутів.