ua en ru

НБУ і Мінфін підтримають ФГВФО у виплатах вкладникам банків-банкрутів

НБУ і Мінфін підтримають ФГВФО у виплатах вкладникам банків-банкрутів Фото: НБУ і Мінфін готові фінансово підтримати ФГВФО

На думку регулятора, для цього знадобиться мінімальну кількість коштів

Національний банк України і Міністерство фінансів заявили про готовність підтримати фінансово Фонд гарантування вкладів у процедурі виплати вкладникам збанкрутілих банків. Про це заявили представники відомств під час засідання Ради з фінансової стабільності, повідомляє прес-служба НБУ.

18 серпня 2016 відбулося чергове засідання Ради з фінансової стабільності під головуванням Міністра фінансів Олександра Данилюка за участю Голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої, керівників національних комісій - регуляторів фінансового ринку Тимура Хромаєва та Ігоря Пашка, директора-розпорядника ФГВФО Костянтина Ворушиліна


У ході дискусії обговорювалися, зокрема, і проблеми з виплатами Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів вкладникам неплатоспроможних банків.

Нацбанк і Мінфін підтвердили готовність фінансово підтримати Фонду в разі нестачі коштів для виплат вкладів. На думку НБУ, потреби у додаткових коштах будуть мінімальними. Члени Ради погодилися, що пріоритетом Фонду найближчі роки стане робота по реалізації активів і запропонували на наступному засіданні Ради в жовтні обговорити стратегічні питання подальшого реформування системи гарантування вкладів.

Нагадаємо, ФГВФО виплатить гроші не всім вкладникам банку "Михайлівський".