ua en ru

ФГВФО починає співпрацю з приватними судовими виконавцями

ФГВФО починає співпрацю з приватними судовими виконавцями Фото: Фонд гарантування вкладів фізосіб (fg.gov.ua)

Свій намір співпрацювати висловили 43 виконавця з 88 зареєстрованих

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає співпрацю з приватними судовими виконавцями. Про це повідомляє прес-служба фонду.

Як повідомляється, на пропозицію відомства про співпрацю відгукнулися 43 88 виконавців, внесені до Єдиного реєстру. Перші виконавчі виробництва будуть передані на відпрацювання приватним виконавцям найближчим часом.

За інформацією Фонду гарантування, на сьогодні на виконанні в органах Державної виконавчої служби перебуває понад 113 тис. проваджень, за якими на користь неплатоспроможних банків стягненню підлягають кошти на загальну суму понад 132,09 млрд гривень.

Порядок співпраці Фонду з приватними виконавцями затверджено відповідним рішенням виконавчої дирекції. Документом, зокрема, визначено, що передачі на відпрацювання приватним виконавцям підлягають виконавчі документи, стягувачами за якими є банки в управлінні Фонду, а сума вимог становить не менше 100 тис грн. Виконавчі документи будуть розподілятися пропорційно в межах кожного виконавчого округу. Ефективність роботи приватних виконавців буде відслідковуватися і аналізуватися.

Нагадаємо, Міністерство юстиції ініціює запровадження процедури електронного арешту банківських рахунків.