ua en ru

ФГВФО почав процедуру ліквідації пов'язаного з нардепом Іванющенком "Західінкомбанку"

Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) рішенням від 23 липня 2014 р. почала процедуру ліквідації ПАТ "Західінкомбанк".

Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) рішенням від 23 липня 2014 р. почала процедуру ліквідації ПАТ "Західінкомбанк". Про це повідомляє прес-служба фонду.

Таке рішення прийнято на підставі постанови правління Національного банку України від 22 липня 2014 р. № 433 "Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Західінкомбанк".

Уповноваженою особою фонду на ліквідацію банку призначений Ігор Яремчишин строком на 1 рік - з 23 липня 2014 р. по 23 липня 2015 р. включно.

Раніше ФГВФО запропонував Нацбанку ліквідувати "Західінкомбанк".

Тимчасова адміністрація в "Західінкомбанк" була введена строком на три місяці з 29 травня 2014 р. по 28 серпня 2014 р. "Західінкомбанк" пов'язують з Арсеном Іванющенком - сином народного депутата України від Партії регіонів Юрія Іванющенка на прізвисько "Юра Єнакієвський", близького до екс-Президента України Віктора Януковича.