ua en ru

ФГВФО позбавив "ПриватБанк" доступу до клієнтів "Дельта Банку"

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) вирішив, що виплати клієнтам "Дельта Банку" тепер будуть проводити тільки три держбанки. "ПриватБанк" позбувся доступу до депозитної бази вкладників "Дельти", передає FinClub.

Зокрема, як наголошується, Фонд гарантування вкладів фізосіб 8 жовтня відновив виплату компенсації втрачених депозитів вкладникам ліквідованого "Дельта Банку".

За даними видання, перерва у виплатах сталась через те, що Фонд визначався з подальшою долею банку, і, не знайшовши йому інвестора, відправив на ліквідацію. Відзначається, що під час першої хвилі виплат, яка тривала з 11 червня по 15 вересня, клієнти "Дельта Банку" отримали 8,4 млрд грн. Фонду треба повернути ще 8 млрд грн.

Підкреслюється, раніше виплати вкладникам проводилися через чотири банки-агента: "ПриватБанк", "Ощадбанк", "Укрексімбанк" і "Укргазбанк". Але у другу хвилю у цьому списку банків відбулися зміни: ФГВФО виключив з нього "ПриватБанк". У банку здивовані таким рішенням Фонду.

"Призначення банків на виплати абсолютно непрозоре. Ми дізналися, що нас не призначили, коли це оголосили", - повідомив FinClub перший заступник голови правління "Приватбанку" Олег Гороховський.

Як наголошується, в ФГВФО в п'ятницю не змогли пояснити причину виключення Приватбанку зі списку.