ua en ru

ФГВФО констатує достатність коштів для виплат вкладникам постраждалих банків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) відзначає, що практично всі вкладники банків АТ «Ерде Банк» та АТ «Банк Таврика» отримали належне відшкодування коштів. Про це заявила директор-розпорядник ФГВФО Олена Шарова.

«Так, безумовно, у фонду достатньо коштів. Його фінансові ресурси станом на 1 березня становлять 5,7 млрд грн. Рівень капіталізації на 1 березня 2013 складає 2,8%, що на 0,3% перевищує встановлений законом мінімальний обсяг», - зазначила Шарова.

За її словами, за період тимчасової адміністрації в АТ «Банк «Таврика» та АТ «Ерде Банк» більшість вкладників отримали суми, що підлягають виплаті. «За весь період тимчасової адміністрації в АТ« Банк «Таврика» було виплачено 916 180 000 грн., Що становить 96,9% від загальної суми, що підлягає виплаті. Що стосується АТ «Ерде Банк», то тут за станом на 1 березня 2013 г.вкладчікамі отримано 434,8 млн грн. Це становить 97,8% суми, що підлягає виплаті вкладникам у межах гарантованої суми відшкодування», - підкреслила директор ФГВФО.

У той же час, вона повідомила, що за період ліквідації АТ «Банк «Таврика» підлягають виплаті 912,6 млн грн 19 тис. вкладникам. Загальна ж сума до виплати за період тимчасової адміністрації та ліквідації банку складає 1,8 млрд грн.

30 жовтня 2012 р. НБУ ввів тимчасову адміністрацію в «Ерде Банку». 20 грудня 2012 р. тимчасову адміністрацію було введено в «Тавриці».