ua en ru

ФГВФО шукає інвестора для виведення з ринку банку "Фінанси та кредит"

ФГВФО шукає інвестора для виведення з ринку банку "Фінанси та кредит" Фото: Директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін

У фонді відзначають, що грошей для виплат вкладникам у межах гарантованої суми достатньо

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) у відповідності з законодавством України розпочав процедуру пошуку інвестора для найменш витратного способу виведення Банку "Фінанси і кредит" з ринку. Про це повідомляє прес-служба фонду з посиланням на слова свого директора-розпорядника Костянтина Ворушиліна.

У повідомленні говориться, що процедуру виведення банку з ринку ФГВФО вже почав і в банку введена тимчасова адміністрація на термін з 18 вересня по 17 грудня 2015 р.

Крім того, ФГВФО заявляє, що у нього на сьогодні достатньо грошей, щоб забезпечити виплати в межах гарантованої суми вкладникам Банку "Фінанси та кредит". При цьому, прес-служба фонду нагадує, що вже набула чинності урядова постанова про випуск ОВДП на 21,5 млрд грн, які будуть монетизовані, а гроші використані для виплати вкладникам гарантованої суми.

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) визнав неплатоспроможним Банк "Фінанси та кредит" після того, як акціонер не виконав свої зобов'язання.