ua en ru

ФДМУ скасував свій наказ про приватизацію держпакету акцій "АероСвіт".

Фонд державного майна України скасував свій наказ про приватизацію державного пакету акцій авіакомпанії "АероСвіт". Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі ФДМУ. Такий крок пов'язаний із забороною суду на приватизацію авіакомпанії. При цьому у Фонді відзначили, що рішення про подальші дії з приватизації авіакомпанії поки не ухвалене.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФДМУ планує подати апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва про заборону приватизувати держпакет ЗАТ "АероСвіт".

Окружний адміністративний суд Києва 22 вересня 2009 р. заборонив ФДМУ приватизувати держпакет однієї з найбільших українських авіакомпаній - ЗАТ "АероСвіт". Позов було подано інвесткомпанією "Он-лайн капітал", яка заявляє, що може заплатити за авіакомпанію набагато більшу суму.

Про плани приватизації "АероСвіту" ФДМУ заявив в лютому 2009 р. Тоді представники ФДМ пояснювали своє рішення тим, що підприємству необхідні додаткові фінансові вливання для розвитку, чого не може забезпечити держава. 22,39% держакцій було оцінено консалтинговою компанією "Острів" в 17 млн грн (близько 2 млн дол.).
Суд також призупинив дію наказу ФДМУ про затвердження оцінки пакету акцій. Позов подала інвесткомпанія "Он-лайн капітал". За словами її гендиректора Миколи Почапського, це пов'язано з тим, що його компанія готова заплатити за пакет близько 35 млн грн: "Ми вважаємо, що ціна активу занижена, і направляли до ФДМУ свою пропозицію, проте відповіді так і не отримали". "Заявка від "Он-лайн капітал" дійсно надходила до ФДМУ, але як нею можна скористатися, поки від участі в конкурсі не відмовляться інші акціонери? Це неможливо", - пояснював в.о. голови ФДМУ Дмитро Парфененко.