ua en ru

ФДМУ: Приватизація вугледобувних шахт - перспектива 2013 р

Приватизація вугледобувних шахт - здебільшого перспектива 2013 р., заявив голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Олександр Рябченко в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"Я був би дуже радий, якби у цьому році нам вдалося оголосити продаж хоча б кількох (вугледобувних) підприємств. Здебільшого це перспектива 2013 р. Очікувати, що всі вугледобувні підприємства будуть під час продажу приносити великі гроші до держбюджету, помилково. Є справді цікаві й прибуткові підприємства, вони продаватимуться на конкурентних засадах на аукціонах, і хто більше сплатить, той і буде там господарювати. Але є значна частина вуглевидобувних підприємств, у яких не можна очікувати на конкуренцію. Тут головне завдання держави - отримати внаслідок інвестицій підприємство, яке успішно працює", - повідомив Рябченко.

Крім того, він нагадав, що 6 травня набув чинності закон про особливості приватизації вугледобувних підприємств.

Рябченко зазначив: "Він (закон) передбачає новий для України спосіб приватизації інвестиційно непривабливих, збиткових об'єктів - інвестиційний конкурс. Його сенс у тому, що саме підприємство буде продано за 1 грн, але змагання йтиме за те, хто більше вкладе у розвиток підприємства. Це буде розрахунок, і тому, хто більше гарантує, й буде продано це підприємство. А держава потім контролюватиме, щоб усі ці інвестиції надійшли на підприємство".