ua en ru

Голова ФДМУ виключає масштабну реприватизацію

Фонд державного майна України (ФДМУ) не має наміру займатися масштабною реприватизацією.

Фонд державного майна України (ФДМУ) не має наміру займатися масштабною реприватизацією. Про це сьогодні на прес-конференції заявив в.о. голови Фонду державного майна України Дмитро Парфененко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Лунають зараз в засобах масової інформації думки про суцільну реприватизацію. Ми через це вже проходили. По-перше, це визначає не Фонд державного майна, для цього в нас є контролюючі і правоохоронні органи. Якщо вони встановлять якесь порушення в процесі приватизації, то вони вправі здійснювати заходи, які передбачені, і в будь-якому випадку повернення об'єкту можливе тільки за рішенням суду", - сказав Парфененко.

При цьому він наголосив, що у своїй діяльності Фонд держмайна користується програмою дій уряду.

"Там є 17 пункт, де чітко записано наступні орієнтири, це широкомасштабне залучення інвестицій шляхом проведення відкритої прозорої приватизації. Там також написано про недоторканість права приватної власності, яка набута законним шляхом і, звичайно, захист майна України на території, на тимчасово окупованій території, а також закордоном", - додав голова фонду.

Нагадаємо, раніше в суспільстві неодноразово лунали пропозиції про реприватизацію всіх об'єктів, які були приватизовані в період президентства Віктора Януковича.