ua en ru

ФДМ зробив крок назустріч інвесторам, - колишній глава Фонду

Фонду держмайна (ФДМ) зробив крок назустріч інвесторам, перенісши конкурс з продажу 25% акцій «Київенерго» з 25 листопада на 9 грудня, вважає екс-глава ФДМ Валентина Семенюк-Самсоненко.
«Згідно з процедурою проведення конкурсу з продажу держпакету акцій компанії, конкурсна комісія фонду має повне право приймати рішення про перенесення конкурсу. Підставою для такого перенесення може стати як підозра в автентичності поданих учасниками конкурсу документів, так і неповному їх пакеті», - зазначила вона.
За словами Семенюк-Самсоненко, відстрочення проведення конкурсу найчастіше дозволяє інвесторам донести у ФДМ документи, які з тих чи інших причин не були подані спочатку. «Таким чином, з одного боку Фонд отримує впевненість в автентичності документів та їх повному необхідному пакеті, а з іншого боку, йде назустріч інвесторам, які отримали час на те, щоб донести документи», - вважає колишня голова ФДМ.
Нагадаємо, 5 жовтня ФДМ оголосив конкурс з продажу 25% акцій «Київенерго». Торги повинні були відбутися 25 листопада. Заявки на участь в конкурсі подали ДТЕК і «Полтаваобленерго». Але Антимонопольний комітет залишив без розгляду заявку «Полтаваобленерго» на концентрацію акцій «Київенерго».