ua en ru

ФДМУ перевірить виконання договорів купівлі-продажу на 32 приватизованих підприємствах

ФДМУ перевірить виконання договорів купівлі-продажу на 32 приватизованих підприємствах Фото: Віталій Трубаров (facebook)

На контролі фонду знаходиться 12,5 тис. договорів

Фонд державного майна України до кінця року перевірить 32 підприємства на предмет їх виконання договорів купівлі-продажу, зокрема, інвестиційних зобов'язань. Про це повідомив глава ФДМ Віталій Трубаров.

Перевірка, зокрема, пройде на "Вінницяобленерго", "Волиньобленерго", "Волиньгаз", "Житомиргаз", "Запоріжжягазу", "Ниженский завод сільгоспмашинобудування", авіакомпанія "Горлиця", ЦМК Київського державного підприємства "Ізумруд" та на інших приватизованих підприємствах.

За словами Трубарова, протягом II кварталу 2017 за договорами купівлі-продажу пакетів акцій, незавершеного будівництва та об'єктів малої приватизації отримано інвестицій на загальну суму 555 млн гривень.

Все на контролі ФДМУ знаходиться 12,5 тис. договорів. Претензійно-позовна робота щодо розірвання та повернення відчужених об'єктів у державну власність здійснюється за 123 договорами, з яких 9 - пакетів акцій акціонерних товариств, 18 - єдиних майнових комплексів та - 96 об'єктів незавершеного будівництва.

Нагадаємо, за даними ФДМ, з початку року надходження від оренди держмайна склали 756,7 млн гривень.